10 Mac 2011

Lagu Hit Buat Isteri

Seminggu sekali kala cuti koi melepok di benteng Kuantan.Dalam pade ter koi teloh guboh satu lagu untuk ayang koi la.Bukan mende weh lagu ecah dah ande.Dia pun nok juge.Jeles ke anok gamoknye.Liriknye seperti de bawoh ter.
Terkenang semasa dulu
Bini koi tengok bot lalu

Terkenang semasa dulu
Bini koi tengok bot lalu
Dari hilir sampei ke hulu
Dekat benteng tempat selalu 2x

Pergi benteng diwaktu petang
lat seminggu kadang koi datang
oooo...

terbayang di ruang mata
tika dia berbadan dua
ingatkan mengidam sekala
rupanya sepanjang masa...

terkenang semasa dulu
Bini koi tengok bot lalu
Dari hilir sampei ke hulu
Dekat benteng tempat selalu 2x

Ecah kini sudohlah ada
Sudoh setahun pun umurnya
oooo...

tetapi ini bukanlah mimpi
Telah lame koi dok perati
Ecah senyum tak henti henti
Menengok moknye bot dinanti

terkenang semasa dulu
Bini koi tengok bot lalu
Dari hilir sampei ke hulu
Dekat benteng tempat selalu 2x

Lagu asal yang koi buat ni adalah nyanyian R.Azmi.Nok buat lagu sendiri gone,main gitor pun tak berape menjadi.Lain la Jejaka Terhangat Di Pasaran KRU.Dia pandei bab nguboh2 lagu.Koi ni bukan reti macam dia.Dalam tak reti ter,ayang koi suke lagu ni.Yahuuu....

video

14 ulasan:

  1. Salam, kalau kawan dpt dengor lagu te secara live koi rasa lagi best :)

    BalasPadam
  2. beshlah aok duduk kat kontan sane nun....kome duk kat dalam nih, nak ke triang seminggu sekalipun malas...

    BalasPadam
  3. anyi sambil gelek kat sungai ter, argh bia betuii

    BalasPadam
  4. koi tau kat mana ni...kat belakang bustand lama kan...?tempat koi lepak masa zaman sekoloh dulu...

    BalasPadam
  5. * Waa'laikumsalam AAP.Koi tak reti nok buat lagi ter.Tengoh belajor.

    * Koi bosan juge Cikgu Jang.Tak dapat nok main de paye.

    * Takde hal nye Cemomoi.

    BalasPadam
  6. * Ye sangat ter Sham.Bawoh ter ramei orang naik ke kerapu.

    BalasPadam
  7. dulu2 ms zaman sekolah tmpat melepak ni hehe...sedap gak lagu tu bertuah bini aok

    BalasPadam
  8. Assalamu'alaikum JD...

    Romantik sungguh JD nie, betuoh la isteri JD dapat suami yang pandai menghibur hati...

    BalasPadam
  9. * Alhamdulillah Lina.Bahagia koi bersamenye.

    * Wa'alaikumsalam Abi.Begitulah juge yang isteri harapkan.

    BalasPadam
  10. Tmpt peberet koi mase kecik2 dulu..
    X takut lalu main2 kat situ wlupun dkt kubur..huhuh...

    Dulu2 mase Hotel Samudera tu ade lg,salu ayoh bwk makan kat situ..

    BalasPadam
  11. * Jadi port orang ngail dah ujung2 minggu sekarang ni Cik Shinju.

    BalasPadam
  12. ni tempat lepak koi anok beranok jugek mase duduk kontan arite!beh lagu aok ciptakan untuk ayang aok!

    BalasPadam