21 Julai 2012

Selamat Berpuase

Selamat berpose buat semua rodong2 pade hari ini sampei habih Ramadan.Lagi molek kala buat pulok dengan pose enam.Dulu kala tanye Subuh,Maghrib pukul berape.Ramei tak terjawak.Kitnye hari ini ramei ngambik tahu.Alhamdulillah ande lah pembaharuan ter.Kala boleh biorlah ianye berterusan sampei bile2.Pak imam pun senang hati nengok surau masjid penuh sokmo.


Gone rodong dah siak ke nyoping moping.Dah siak ke melan2 cuti.Dah siak ke nok raye kemane dulu.Koi macam bese la.Last minit baru mikir.Tu pun entoh dapat cuti ke tidok tau tau ke haje.Ape pun selamat berpose buat semua.Moge pose kite kali ini lebih baik dari sebelumnye....

07 Julai 2012

Nombor 2 Pulok

Banyoknye program deluor koi kene buat sekarang ni.Kene pulok dengan kursus merate tempat.Pening weh.Kit nok buat gone.Name pun kerje.Dalam mase terdekat ni kala dapat surat confirm koi dapat no 2 punye.Lame dah nunggu weh.Haha….Bak lirik lagu P.Ramlee…Hai senangnya dalam hati..Ops..Oppps…Jangan lebih2 nanti tak pasei2.Koi kan bujang 3.Haha....


Ingat nok balik Gelanggi esok ambik orang rumoh pasei kene hadiri perasmian Sukma.Tapi dapat call petang semalam koi tak payoh datang.Alhamdulillah lege rasenye.Boleh la koi balik petang ni.Tak daye weh dok membujang.Esok ande kenduri sikit de jengke.Puas berjalan la.Luse balik Kuantan.Selasa ande Kursus TWP.Aduhai…

01 Julai 2012

Lawatan Kerja Ke Pulau Seri Buat

Sesekali kala buat lawatan kerja ke tempat2 yang jauh ni beh juge.kali ni koi ke Pulau Seri Buat.Jangan mabuk laut dah la.Ni pertame kali koi naik bot de laut.Perjalanan dengan bot nelayan ni dalam satu jam setengoh.Rase macam naik peri Meli de Kole Krau je rupenye.


Alhamdulillah selamat sampei ke Pulau.Kene jalan kaki naik bukit la pulok.Omboih...kohot juge weh kala tak bese.Kitnye ande mase koi berlari je.Kabo nok fit kan badan.Tempat gini baru ye.Bukit Pelindong ter banyok ranto datornye.Yang ni uko macok la.Panas pulok ter...
Lepas rehat sekejak koi bahan nyiang pari pulok.Buat pulok bakor tawo.Kitnye tak tawo juge.Manih je rasenye kala dapat ikan baru gini.Air asang tak ande.Jodo dengan sos la jawaknye.Time nok balik gelore la pulok.Melambung je bot ter.Bahan dek ujan kome.Bile nengok ke gitu baru tau rase susohnye jadi nelayan.Bersabung nyawe setiak hari.Kite pulok ayantau bising je kala harge ikan naik.Cer jadi nelayan barang seminggu dua.Baru ye.

Petang esok koi ke Lata Lembik Raub la pulok.Pagi karang ande final bolo.Target koi Itali kaloh.Adoi penatnye badan...