25 Ogos 2012

Akor Kayu

Semalam badan tak sehat sangat koi rase.Dah la selseme tak berenti.Kene pulok kerje.Uko berpino biji mate.Lepas Suboh tadi koi bahan air akar kayu naha.Ha...baru ye.Itu jodo nye.Tak menjadi dengan ubat klinik.Nok ke hak lame ter la weh. 

18 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Semalam jalan sesok ya amat.Sokmo gitu kan setiak kali musim perayaan.Berhati2 lah di jalan raya.Jangan lupe doa bile berkenderaan.Tiak orang mungkin doanye berbeze.Buatlah mane yang deme tau.InsyaAllah koi akan balik kampung pade petang ni.Sempene raye koi ucapkan Selamat Hari Raye Aidilfitri mohon maaf zahir batin atas kekasaran bahase tersilap kate selame ini same ade koi sedari ataupun tidok sedari.Selamat Hari Raye Aidilfitri. Berhati2 di jalanraye.



13 Ogos 2012

Moh Bayor Fitroh


Pose tinggei beberape hari je lagi.Fitroh tak bebayo lagi.Cadang ter esok baru nok membayonye.Lambat2 karang bimbang tak sempat.Dah la sekarang ni time2 sibuk.Bab buat kuih memang koi banyok pengalaman makan.Buatnye tak reti lalu.Sekarang ni orang buat kuih tunjuk2 je.Ingat lepas ni kene belajo2 membuatnye.Tak dapat banyok pun dapat satu dah la kan.Buat yang belum2 lagi bayo fitroh ter moh la pakat2 pegi.Bukan lame pun weh.Lambat2 karang puas pulok beratur. 

10 Ogos 2012

Nikoh Lagi

"HAI SENANGNYA DALAM HATI.KALAU......."
Aii ceh......sedak pulok melayan lagu ni.Koi kan bujang 3.Ape salohnye kan kan kan.Dah bercucu esok payoh doh.Kelmarin koi nganto rombongan meminang.Alhamdulillah setakat ni.Kala tak ande aral lepas raye ni menikoh la koi.Orang rumoh pulok tak kesoh.Asalkan yang lame jangan diabaikan.Perghhh....bertuohnye badan. 

01 Ogos 2012

Godek Godek Blog

Puas dah koi godek blog ni.Tengok link rodong2,abih belake hilang.Abih tempat koi cari.Dala lemari tak ande,ceruk dapur tak jumpe,celoh dinding taknye muncul,balik tikor lagi la.Hala kulu hala kilir,turun ke laut naik ke tebing baru la koi jumpe di Google Chrome.Boleh la koi jengok rodong2 balik.Selame ni banyok dekat Internet Explorer ngan Google je.Dah la koi tak berape nok reti mende2 IT ni.Habih sepasei.


Bile koi bukok blog dia bahan pulok upgrade.Puas pulok koi menggodek.Nengok gambor kejak kecik kejak besor.Ah ye betul di.Puas pulok menaroh dinding blog ni bior gambor ter besor sikit.Alhamdulillah dah okey pun.Sempat juge la koi sembur2 cat sikit buat salam perkenalan.Ande sesetegoh blog ter tak dapat koi ngomen.Ntoh mende sebak koi tak tau ke lagi.Ande rumput tebei gamoknye.Sape2 tau carenye kabo2 la.Senang koi nok nebasnye.